Bekijk onze cursussen en trainingen

Huilen en troosten

Alle baby’s huilen. Het is hun belangrijkste manier om te laten weten: er is iets aan de hand.

Je baby inbakeren

Veel baby’s ervaren, eenmaal ingebakerd, een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Ze gaan meer slapen en minder huilen.

Themabijeenkomsten: zwangerschap en geboorte

Samen met Geboortecentrum Eliff organiseert CJG Delfshaven thema-avonden voor aanstaande ouders. Verloskundige Filiz Bogazci, jeugdverpleegkundigen Sjannien Pennings en Jeannette Cloosterman bespreken tijdens deze avonden diverse onderwerpen

Mediawijsheid en opvoeding

Sociale media horen bij het leven van (jonge)kinderen. Welke impact heeft dit en hoe kunt u hier het best mee omgaan? Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert samen met opvoedwinkel Twinkeltje op maandag 26 juni een themabijeenkomst over mediawijsheid.  Wat zijn de voordelen en nadelen voor jonge kinderen? Hoe lang mag een baby of […]

Online cursus: Puberchallenge

Hoor jij jezelf wel eens zeggen dat je huis geen hotel is? Of zie je af en toe rollende ogen, hoor je diepe zuchten en dichtslaande deuren? Dan is de kans groot dat er een puber bij je in huis woont. Voor alle (toekomstige) puberouders en -verzorgers organiseren wij een paar keer per jaar de Puberchallenge, een gratis online pubercursus.

Cursus beter omgaan met je puber

Stichting buurtwerk Alexander en het Centrum voor Jeugd en Gezin bieden een cursus “Beter omgaan met je puber” aan. Deze cursus duurt 6 avonden is een preventieve cursus voor ouders die willen leren wat de puberteit inhoudt en hoe je als ouders met je puberende kind om kan gaan.

Blij met je baby

Is je baby tussen de 0 en 1 jaar, dan is de cursus Blij met je Baby misschien iets voor jou! Je krijgt kennis, informatie en praktische tips rond het opgroeien en opvoeden van jouw baby en de rol van het ouderschap. Er wordt speciale aandacht besteed aan het kunnen genieten van je baby en […]

Spelen en bewegen met je baby – Feijenoord

Door te spelen ontdekken baby’s de wereld om zich heen. Samen spelen en bewegen geeft plezier en versterkt de band tussen u en uw baby. Spelenderwijs bewegen is net zo belangrijk als de dagelijkse verzorging en stimuleert de ontwikkeling.

Spelen en bewegen met je baby

Door te spelen ontdekken baby’s de wereld om zich heen. Samen spelen en bewegen geeft plezier en versterkt de band tussen u en uw baby. Spelenderwijs bewegen is net zo belangrijk als de dagelijkse verzorging en stimuleert de ontwikkeling.

Vorige123Volgende