Lotgenotengroep KOPP/KVO (8-12 jaar)

Wanneer ouders psychische problemen hebben of verslaafd zijn, merken kinderen dat.  Praten met leeftijdsgenoten die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt lucht vaak op, en kan helpen voorkomen dat het kind problemen krijgt. Je kunt terecht bij de lotgenotengroep Kinderen van Ouders met Psychische Problemen (KOPP) en Kinderen van Verslaafde Ouders (KVO) van Indigo preventie.

Als een kind ziet dat er iets naars aan de hand is met zijn vader of moeder, dan roept dat reacties op. Die reacties kunnen per kind verschillen. Het ene kind zit met vragen en zoekt iemand die uitleg kan geven. Een ander gaat piekeren, vraagt extra aandacht of wordt heel erg behulpzaam.

Over de lotgenotengroep
De praatgroep leert kinderen op speelse en ontspannen manier over de thuissituatie te praten en hun verhaal te delen met leeftijdgenoten die in dezelfde situatie zitten. Ze krijgen op een begrijpelijke manier uitleg over de ziekte of verslaving van hun ouder(s) en leren oefeningen om beter met de situatie thuis om te gaan.

‘Ik begrijp nu beter waarom mama opeens boos kan worden’ (Erik, 8 jaar)
‘Nu weet ik dat ik niet de enige ben’ (Daphne, 10 jaar)
‘Ik was bang dat ik dezelfde ziekte zou krijgen. Nu weet ik dat het helemaal niet zo hoeft te zijn’ (Aziz, 12 jaar)

Meer informatie

  • Voor wie:      kinderen van 8-12 jaar met verslaafde ouders, of met ouders met psychische problemen
  • Wanneer:     data en tijdstippen nog onbekend. De praatgroep bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur
  • Locatie:         volgt
  • Kosten:         gratis
  • Aanmelden: mail naar het secretariaat preventie@indigorijnmond.nl, bel naar op 088-35 71 700 of vul het formulier in op de website van de cursusaanbieder
  • Belangrijk:    voor de start van de cursus is er een intakegesprek met jou en je kind(eren).

Deze praatgroep wordt niet georganiseerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin. Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je terecht bij Indigo preventie, de organisatie die verantwoordelijk is voor de inhoud en kwaliteit van de cursus. Bel 088-35 71 700 of mail naar het secretariaat preventie@indigorijnmond.nl