Dit ben ik: werkboek voor geadopteerde kinderen

Monique Weustink Schmeitz heeft een (werk)boek voor adoptie kinderen tussen 6 en 12 jaar gemaakt. Goed om te weten voor ouders die een adoptiekind in de basisschool leeftijd hebben. De schrijfster heeft het boek gemaakt omdat ze zelf als kind ook geadopteerd is en weet dat het als geadopteerde lastiger kan zijn om te ontdekken wie je bent, bij wie je hoort en hoe andere mensen je zien.

Zelf aan de slag
Het boek is bedoeld om kinderen meer bewust te maken van hun sociale, culturele en etnische identiteit. De kinderen kunnen aan de hand van vragen en creatieve opdrachten ontdekken wie zij zijn, bij wie zij horen en hoe anderen naar ze kijken. De vragen zijn heel verschillend en gaan onder andere over: sport, school, vrienden, huisdieren en voorkeuren voor eten. Ook zijn er vragen over het geboorteland, geboorteouders en adoptieouders. Gevoelens komen aan bod en de kinderen kunnen opdrachtjes uitvoeren zoals het maken van hun eigen vingerafdruk, een zelfportret maken en meer.

Het boek is in adoptie kringen goed ontvangen. Wil je het boek graag bestellen? Hij is verkrijgbaar bij Monique zelf en kost 15 euro.

Vind je de informatie op deze pagina interessant?

Heb je een vraag aan ons? Geef dan je mailadres en/of telefoonnummer door zodat we met jou in contact kunnen komen.