Informatie voor professionals

Veel ouders vragen opvoedkundig advies aan iemand die ze vertrouwen. In veel gevallen ben jij dat: de leerkracht of groepsleid(st)er. Wanneer je een vraag niet kunt beantwoorden, kun je ouders doorverwijzen naar het CJG. Je kunt ook zelf contact met ons opnemen. Vanuit jouw beroep ben jij immers goed in staat zorgsignalen op te vangen. Je kunt deze, in overleg met ouders en kind, voorleggen aan het CJG. Samen met jou zoeken wij graag naar de juiste oplossing.

Scholen
Ieder jaar nodigt het CJG schoolkinderen uit voor een gesprek. Het CJG wil namelijk graag onderzoeken hoe het gaat met de gezondheid. Scholen leveren hiervoor de juiste informatie aan.

CJG als schakel
Het CJG is de plek waar jij terecht kunt met algemene vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien en met vragen over specifieke situaties. Wij pakken jouw signaal op en als vervolgstappen nodig zijn, overleggen wij met jou. Onze werkwijze is maatwerk leveren en mensen benaderen op een manier die bij ze past. Het CJG voert de regie en vormt de schakel tussen betrokken organisaties. Zo vallen kinderen niet tussen wal en schip.

Partners
CJG is een netwerkorganisaties en werkt daarom met verschillende partners om samen gezond en veilig opvoeden en opgroeien mogelijk te maken.

Meer lezen?
Voor alle partners en professionals die ook met kinderen werken is er de website www.cjgrijnmond.nl.