Nieuws

Oudere Berichten

In Jong010: Hoe ga je om met het overlijden van een familielid

Linda van het Centrum voor Jeugd en Gezin reageert iedere maand in Jong010 op een vraag of probleem van een leerling of klas. Ze beantwoordt deze maand de vraag van Inssaf. Inssaf: ‘Hoe kun je het best omgaan met het overlijden van een familielid? Iemand uit mijn familie is overleden. Ik wilde eigenlijk nog iets […]

Lees verder
Anne leert om voor zichzelf te zorgen

Anne is een rustig en sociaal meisje uit de derde klas. Ze is bekend bij het zorgteam op school. ‘Haar verzuim is medisch’, benadrukt de zorgcoördinator. Anne heeft de zieke van Pfeiffer gehad. Maar ze knapt langzaam op. En dat vindt school zorgelijk.

Lees verder
5 vragen over de teek

De lente is begonnen. De temperatuur stijgt, we dragen luchtigere kleren en zijn vaker buiten. En: het aantal tekenbeten neemt toe. Daarom antwoord op de vragen die wij hierover van ouders kregen.

Lees verder
Niet alleen maar meten, wegen en prikken

Lisette van Kleine Rotterdammer zet de leukste Rotterdamse hotspots, merken en events op de kaart. Bovendien kent ze het CJG als geen ander, na een aangrijpende gebeurtenis: ‘Daar zat ik met baby Boris in de ambulance, een geschrokken ‘grote’ broer van 3 jaar oud thuis achterlatend.’ Over hoe zij, grote broer Ruben en het CJG hierop reageerden scheef ze een indrukwekkend blog.

Lees verder
Vorige123Volgende