Nieuws

Oudere Berichten

Adam kan het niks meer schelen

De aanmelding van Adam ziet er vanaf het begin serieus uit: een jongen die al langere tijd bij opa en oma logeert, omdat het bij zij moeder niet meer gaat.

Lees verder
Vlog #7 De week van… Pedagoog Linda da Cruz

Met De week van… nemen onze professionals jou een week lang mee naar hun werk. Deze week vlogt pedagoog Linda da Cruz. Ze neemt de vlogcamera mee naar verschillende afspraken en vertelt over een huisbezoek.

Lees verder
We zijn nu ook bereikbaar via WhatsApp en live chat

Ons contactcentrum breidt de contactmogelijkheden uit. Vanaf vandaag is het mogelijk om je vraag over opvoeden, opgroeien of gezondheid te stellen via WhatsApp of de live chat op onze website. Wil je een afspraak maken of verzetten? Dan kan dat natuurlijk ook. Ga naar onze vernieuwde contactpagina en kom in contact met het team van Service & Contact.

Lees verder
In Jong010: Wat kan je doen tegen afleiding in de klas

Linda van het CJG reageert iedere maand in Jong010 op een vraag of probleem van een leerling of klas. Deze maand Arda (12): ‘Ik heb een klasgenoot die soms woedeaanvallen krijgt in de klas. Ik vind dat niet fijn. Hoe kan ik daar het beste mee omgaan?’

Lees verder
Vanaf vandaag ben ik geen jongen meer, maar een meisje

In het openbaar vervoer wordt niet meer omgeroepen: Dames en heren, maar: Geachte reiziger. Deze overgang lijkt zonder problemen en grote protesten te zijn verlopen. Maar ik vraag me af, gaat dat ook zo in families? Hoe reageer je als een broer, kind of ouder vertelt dat hij transgender is?

Lees verder
Programma Week van de Opvoeding 2018

Van maandag 1 tot en met zondag 7 oktober 2018 is de Week van de Opvoeding. Dit jaar is het thema: Opvoeden is samenspel. En dat is het, want opvoeden wordt leuker en lichter met steun van vrienden, buren, familie of laagdrempelige organisaties als het CJG. Samen hebben we antwoord op meer vragen. Bekijk hier het […]

Lees verder
Vorige123Volgende