Waarom een CJG

Over ons

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) wil dat kinderen gezond en veilig opgroeien. Als CJG staan we naast ouders en andere opvoeders om gezond en veilig opgroeien mogelijk te maken. We mobiliseren de eigen kracht vanaf de zwangerschap tot aan de volwassenheid van de jongere. Wij doen dit door preventieve en snelle inzet van zorg, dicht bij en in de (vertrouwde) omgeving van het gezin, samen met ouders, opvoeders en andere betrokkenen.

In de buurt
Er is altijd een Centrum voor Jeugd en Gezin bij jou in de buurt Dat is wel zo prettig: je loopt gemakkelijk even binnen en bespreekt je vragen met een vertrouwd persoon. Het aanbod per CJG kan verschillen, omdat de behoefte aan opvoedkundige ondersteuning per wijk of gemeente ook verschilt. Zo proberen wij zo goed mogelijk aan te sluiten op jouw vragen en behoeften. Lees eventueel ook meer over de verschillende contactmomenten die je zult hebben bij het CJG.

Samenwerking
‘Door krachten te bundelen bereik je meer’, vindt het Centrum voor Jeugd en Gezin. Vandaar dat het CJG samenwerkt met bestaande zorg- en welzijnsorganisaties, schoolmaatschappelijk werk, de gemeente Rotterdam en scholen. Zo proberen we het opvoeden en opgroeien van je kind zo fijn mogelijk te maken.

Meer over ons lees je ook in onze folders:
U bent van harte welkom
Een gezond gebit
De jeugdverpleegkundige
Scheiden doe je samen
Huilen mag
Lekker slapen
Op vakantie met kinderen
Vind uw weg op internet
Vind je weg op internet

“Bij het CJG kun je met al jouw vragen terecht. Misschien hebben we niet altijd direct een antwoord maar we zullen wel altijd ons best doen om samen met jou een antwoord te vinden.”
Simone van der Meer, Dokterassistente CJG Rotterdam Noord

750

medewerkers

6

disciplines

Onze professionals zijn verdeeld over 6 disciplines op iedere locatie: baliemedewerkers, jeugdverpleegkundigen, doktersassistenten, consultatiebureau assistenten, jeugdartsen en pedagogen. En daarnaast zijn er nog staf- en beleidsmedewerkers werkzaam op het hoofdkantoor aan de Westblaak. Ieder heeft zijn eigen deskundigheid, maar werkt wel nauw samen. Wanneer je bijvoorbeeld een gecompliceerde opvoedingsvraag hebt en de jeugdverpleegkundige je niet verder kan helpen wordt er een pedagoog ingeschakeld. Daarvoor hoeft je niet naar een andere organisatie: wij hebben die in huis.

1

aanspreekpunt

Het is dé plek waar je terecht kunt met al je vragen over gezondheid, opgroeien en opvoeden. Vanaf de geboorte van uw kind tot het moment waarop het volwassen is, is het Centrum voor Jeugd en Gezin er voor jou en je kind. Hiervoor hoef je niet naar allerlei organisaties te bellen, wij kunnen je helpen en zo niet dan hebben we de contacten die dat wel kunnen.